Isolution

1 - 10 - 2014

Ασφάλεια Υλικών σε Επαφή με Τρόφιμα

Τα υλικά τα οποία κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούνται σήμερα στη συσκευασία ή την παρασκευή των τροφίμων περιέχουν διάφορες χημικές ουσίες οι οποίες προστίθενται κατά την παραγωγή τους. Μερικές από αυτές είναι δυνατόν να μεταφερθούν στο τρόφιμο προκαλώντας έτσι ένα είδος χημικής επιβάρυνσης ή μόλυνσής του.

Καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του υλικού συσκευασίας ενός τροφίμου διαδραματίζει το είδος του τροφίμου, οι απαιτήσεις συντήρησής του και η στάση των καταναλωτών.

Πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε τα κυριότερα υλικά συσκευασίας με την περιγραφή των προβλημάτων που πιθανά να παρουσιάζουν καθώς και οι προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται από τον καταναλωτή.