Isolution

26 - 09 - 2014

Μελέτη του ISO δείχνει πώς τα Συστήματα Διαχείρισης βοηθούν στο να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις

Το να πιστοποιηθείς σ’ ένα Σύστημα Διαχείρισης ISO είναι αδιαμφισβήτητα ένα πλεονέκτημα. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η τελευταία έρευνα για τις Πιστοποιήσεις ISO, η οποία καταγράφει ένα σύνολο 1.541.983 πιστοποιητικών που έχουν εκδοθεί παγκοσμίως το Δεκέμβριο του 2013- μια αύξηση 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αυτή η ετήσια έρευνα, που διανύει πλέον την τρίτη της δεκαετία, συνεχίζει να παρέχει μια ρεαλιστική εικόνα των πιστοποιήσεων στα πρότυπα των Συστημάτων Διαχείρισης ISO σε όλη την υδρόγειο. Ακολουθώντας την τάση των προηγούμενων ετών, η τελευταία έκδοση καταδεικνύει αξιόπιστη απόδοση για όλα τα επτά πρότυπα Συστημάτων Διαχείρισης ISO που καλύπτονται από την έρευνα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δύο τομείς υπόσχονται πολλά για το μέλλον, εκτός από την ασφάλεια τροφίμων, αντανακλώντας την αυξανόμενη ανησυχία του κόσμου για τη βιωσιμότητα, συμπεριλαμβανομένης της εκτίναξης των ενεργειακών ελλείψεων και ενός καθαρότερου περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, το ενεργειακό Πρότυπο Διαχείρισης ISO 500001 παραμένει σε υψηλή ζήτηση μετά την εκρηκτική ανάπτυξη που είχε το 2012, με μια αύξηση του 116%, ενώ το ISO 14001 για περιβαλλοντική διαχείριση καταγράφει μια αύξηση 20% σε αρκετές περιοχές.

Ένα σημάδι των καιρών; Αναμφισβήτητα. Και η Πιστοποίηση αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω σε αυτούς τους τομείς κατά τα προσεχή έτη, επιβεβαιώνοντας, για άλλη μία φορά, ότι τα Συστήματα Διαχείρισης ISO όχι μόνο ικανοποιούν μια ανάγκη στην παγκόσμια οικονομία αλλά και ανταποκρίνονται στις επείγουσες παγκόσμιες ανησυχίες.

Μπορείτε να διαβάσετε την περίληψη της μελέτης εδώ, καθώς και να δείτε τη γεωγραφική κατανομή για κάθε πιστοποιημένο πρότυπο στον παγκόσμιο χάρτη εδώ.