Isolution

6 - 06 - 2024

Θερμό περιβάλλον εργασίας στον τομέα HORECA

Οι εργαζόμενοι στον τομέα των ξενοδοχείων και των εστιατορίων (HORECA) διατρέχουν κίνδυνο θερμικής καταπόνησης όταν εκφορτώνουν προμήθειες, εργάζονται στην κουζίνα και σερβίρουν πελάτες. Ιδιαίτερα στην κουζίνα, το μαγείρεμα κάνει το περιβάλλον ζεστό και υγρό. Το καλοκαίρι η κατάσταση μπορεί να είναι πολύ χειρότερη.

Ωστόσο, το αίσθημα δυσφορίας δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Οι εργαζόμενοι που εκτίθενται ξαφνικά σε θερμό περιβάλλον αντιμετωπίζουν πρόσθετους κινδύνους που εν γένει μπορούν να αποφευχθούν. Ο εργοδότης πρέπει να παρέχει λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και επαρκή προστασία για την αποτροπή της θερμικής καταπόνησης.

Πολύ ενδιαφέρον ενημερωτικό το οποίο εξηγεί πώς αναγνωρίζονται και αντιμετωπίζονται οι θερμικές διαταραχές, αλλά και ποια είναι τα οφέλη της εφαρμογής των κατάλληλων μέσων ελέγχου και εργασιακών πρακτικών, ιδίως στις επαγγελματικές κουζίνες θα βρείτε εδώ: 27_hot_environment_horeca_el

[Πηγή: https://osha.europa.eu/]