Isolution

23 - 10 - 2017

Τα Διεθνή Πρότυπα είναι κρίσιμα για την πρόοδο, λένε οι ηγέτες της G7

developmentΤα διεθνή πρότυπα αναγνωρίστηκαν από τους ηγέτες της G7 ως βασικό εργαλείο για την πρόοδο κατά την πρόσφατη συνάντηση των αρχηγών κρατών της G7 που πραγματοποιήθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας.

Η Δήλωση των Υπουργών Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών και Βιομηχανίας της G7 με τίτλο “Κάνοντας την επόμενη επανάσταση της παραγωγής περιεκτική, ανοιχτή και ασφαλής” τόνισε την προώθηση της διεθνούς συνεργασίας στα πρότυπα ως” κρίσιμη για την πρόοδο προς τον ψηφιακά συνδεδεμένο κόσμο. Αποτελούν μέσο για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, της καινοτομίας, της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας και της διαλειτουργικότητας, της εμπιστοσύνης και της ασφάλειας στη χρήση των ICTs ».

Η δήλωση υπογράμμισε επίσης τα οφέλη της διαδικασίας ανάπτυξης προτύπων που περιλαμβάνει τα ενδιαφερόμενα μέρη από ένα ευρύ φάσμα τομέων και δήλωσε ότι ” οι κυβερνήσεις πρέπει να προωθήσουν ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς για την ανάπτυξη προτύπων […] ώστε οι τεχνικές λύσεις να αντικατοπτρίζουν τις προτεραιότητες όλων των ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των καταναλωτών ».

Ο Σέργιο Μουζίκι, Γενικός Γραμματέας του ISO, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής διεθνών προτύπων παγκοσμίως, χαιρέτισε τη δήλωση, λέγοντας ότι τα πρότυπα είναι απαραίτητα για να συμβαδίζουν με τον κόσμο μας που αλλάζει γρήγορα.

“Τα πρότυπα καθοδηγούνται από τις ανάγκες της αγοράς και παρέχουν μια κοινή γλώσσα με την οποία οι άνθρωποι παντού μπορούν να καταλάβουν ο ένας τον άλλον. Αυτό δημιουργεί μια ισχυρή πλατφόρμα για καινοτομία, συνδεσιμότητα και οικονομική ανάπτυξη.

“Στον ψηφιακό κόσμο, τα Διεθνή Πρότυπα παρέχουν τη βάση της διαλειτουργικότητας που είναι απαραίτητη για την εργασία της τεχνολογίας. Για παράδειγμα, για να μπορούν οι συσκευές να επικοινωνούν μεταξύ τους και να λειτουργεί η ανταλλαγή δεδομένων, πρέπει να υπάρχει κατανόηση των πρωτοκόλλων επικοινωνίας και των μεθόδων προκειμένου να επιτευχθεί συμβατότητα. Εκεί είναι όπου τα πρότυπα παρέχουν ζωτικό ρόλο.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε πως αυτό έχει αναγνωριστεί από τους ηγέτες της G7 ως ένας τρόπος προώθησης της καινοτομίας και της προόδου”.

Η Δήλωση της G7 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υπουργικής συνάντησης της G7 (τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας και βιομηχανίας), μία από τις τρεις υπουργικές συναντήσεις για την καινοτομία που διεξήχθησαν στο Τορίνο, υπό ιταλική προεδρία, από τις 25 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Η G7 αποτελείται από τη Γαλλία Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιαπωνία, Ιταλία και Καναδά.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη Δήλωση της G7 εδώ.