Isolution

28 - 02 - 2013

Παρουσία DNA Αλόγου σε Τρόφιμα

Πριν από 3 ημέρες εντοπίστηκε αλογίσιο κρέας στα κατεψυγμένα κεφτεδάκια των εστιατορίων γνωστής εταιρείας στην Τσεχία. Κεφτεδάκια από την ίδια παρτίδα είχαν διανεμηθεί σε 12 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Άμεσα, κλιμάκιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΕΦΕΤ μετέβη σε υποκατάστημα της εταιρείας στο Εμπορικό Κέντρο του Αερολιμένα Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία είχε διακόψει τη διάθεση των εν λόγω προϊόντων τόσο στο Σουηδικό εστιατόριο όσο και στο κατάστημα τροφίμων.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να διερευνηθεί η παρουσία ή μη αλογίσιου κρέατος στα προϊόντα αυτά, ο ΕΦΕΤ προέβη σε δειγματοληψία και δέσμευση όλων των προϊόντων με κιμά μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο απαραίτητος εργαστηριακός έλεγχος.

Διαβάστε περισσότερα.

Επίσης, σε συνέχεια των δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με την ανίχνευση κρέατος αλόγου σε δείγματα τροφίμων, εντοπίστηκαν 2 θετικά δείγματα από 26 που είχαν αναλυθεί από παραγωγικές/ μεταποιητικές μονάδες κρέατος, catering, ψυκτικές αποθήκες και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου.

Διαβάστε περισσότερα.