Isolution

31 - 07 - 2014

Από την 1η Οκτωβρίου ο νέος Φορέας Διευκόλυνσης Επενδύσεων & Εξαγωγών

Από την 1η Οκτωβρίου 2014 θα λειτουργεί πλήρως ο νέος ενιαίος φορέας διευκόλυνσης των επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και των ελληνικών εξαγωγών στο εξωτερικό, το Enterprise Greece. Η πρώτη συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Enterprise Greece πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου 2014 στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή απαρτίζεται από εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της χώρας και ο κύριος στόχος της είναι η  υποστήριξη της λειτουργίας του νέου ενιαίου φορέα εξωστρέφειας, Enterprise Greece.  Στο πλαίσιο αυτό, προωθείται η διασύνδεση των υπηρεσιών του νέου φορέα με τις ανάγκες της οικονομίας και της αγοράς, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στον αναπτυξιακό στόχο της χώρας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece Στέφανος Ησαΐας, σημείωσε: «Το μέλλον της ελληνικής οικονομίας είναι οι επενδύσεις και οι εξαγωγές. Ο νέος φορέας καλείται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις, τους εξαγωγείς και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη. Έχει ήδη υπάρξει σημαντική πρόοδος στον τομέα των επενδύσεων, με συνεχή αύξηση των καθαρών εισροών των ξένων άμεσων επενδύσεων τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να συνεχίσουμε, υποστηρίζοντας τις επενδύσεις που έχουν ήδη έρθει και ταυτόχρονα προσελκύοντας νέα ξένα κεφάλαια.

Οι εξαγωγές, μετά από τη ραγδαία αύξηση που σημείωσαν τα προηγούμενα χρόνια,παρουσιάζουν τον τελευταίο χρόνο σημάδια κόπωσης. Για να φτάσουμε στο επόμενο επίπεδο και να σπάσουμε αυτό το ταβάνι, χρειάζονται οι συντονισμένες προσπάθειες όλων μας. Σε αυτό το πνεύμα και πλαίσιο συγκαλέσαμε τη Συμβουλευτική Επιτροπή του Enterprise Greece, προκειμένου να αναπτύξουμε συνέργειες, συνεργασίες, και να ορίσουμε τις νέες υπηρεσίες που θα υποστηρίξουν τις ελληνικές επιχειρήσεις και την αγορά στο σύνολο της».

[Πηγή: investingreece.gov.gr]