Στα πλαίσια των σχετικών ελέγχων των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΦΕΤ, ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε κατεψυγμένα σουτζουκάκια, κοτομπουκίτσες και σνιτσελάκια εταιρείας στην περιοχή της Χαλκιδικής.
Επίσης, ανιχνεύθηκε DNA αλόγου και σε προψημένα κατεψυγμένα μπιφτέκια, λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης και παριζάκι γνωστών εταιρειών στην περιοχή της Αττικής.
Επιπλέον, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν για τον προσδιορισμό της ουσίας φαινυλοβουταζόνη (phenylbutazone) και τα πρώτα οκτώ αποτελέσματα που εκδόθηκαν ήταν στο σύνολό τους αρνητικά.