Τα προϊόντα με ελάχιστη κατεργασία προέκυψαν από την επιθυμία για ευκολία και ταχύτητα στην προετοιμασία φρέσκων φρούτων και λαχανικών.
Είναι προϊόντα που παρουσιάζουν μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον (SM, Ξενοδοχεία, Catering αεροπορικών εταιριών κ.α)
Παρουσιάζουν αυξημένη ευαισθησία σε σχέση με αντίστοιχα προϊόντα χωρίς ελάχιστη κατεργασία.
“Ελάχιστη Κατεργασία” ονομάζεται κάθε επεξεργασία, που με ολοκληρωμένο τρόπο συντηρεί και προσθέτει αξία, π.χ κόψιμο, τεμάχισμα, καθάρισμα.
Αυτά τα προϊόντα δεν υπόκεινται σε θερμική κατεργασία, και συνήθως διακινούνται σε συσκευασίες MAP…