Η οργάνωση Environmental Working Group, στα πλαίσια της ετήσιας αναφοράς της, διαμόρφωσε τον κατάλογο των πιο επιβαρυμένων τροφών.
Εξετάστηκαν 45 είδη φρούτων και λαχανικών και διαμορφώθηκε η “βρώμικη δωδεκάδα”, η οποία περιλαμβάνει τις 12 τροφές με τη μεγαλύτερη ποσότητα φυτοφαρμάκων.
Η EWG, παρά την επικινδυνότητα υποστηρίζει ότι τα οφέλη από την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι μεγάλα, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση.
Τα 12 τρόφιμα με τα περισσότερα φυτοφάρμακα
-
Μήλα
-
Σέλινο
-
Πιπεριά
-
Ροδάκινα
-
Φράουλες
-
Νεκταρίνια
-
Σταφύλια
-
Σπανάκι
-
Μαρούλι
-
Αγγούρι
-
Μύρτιλο
-
Πατάτες
Τα 15 τρόφιμα με τα λιγότερα φυτοφάρμακα
-
Κρεμμύδια
-
Καλαμπόκι
-
Ανανάς
-
Αβοκάντο
-
Λάχανο
-
Γλυκά μπιζέλια
-
Σπαράγγι
-
Μάνγκο
-
Μελιτζάνες
-
Ακτινίδιο
-
Πεπόνι (Cantaloupe)
-
Γλυκές πατάτες
-
Γκρέιπ φρουτ
-
Καρπούζι
-
Μανιτάρια
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.ewg.org/foodnews/summary/