Isolution

19 - 04 - 2012

Νέο Πρόγραμμα ICT4Growth

Προκηρύχθηκε η δράση κρατικής ενίσχυσης “ICT4Growth”, προϋπολογισμού 120 εκ. ευρώ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ψηφιακή Σύγκλιση” (ΕΣΠΑ 2007-2013).

Βασικός σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, που αφορούν ή βασίζονται σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Επιλέξιμοι φορείς είναι μεμονωμένες, υφιστάμενες, νεοϊδρυθείσες και υποσύσταση επιχειρήσεις ιδιωτικού δικαίου ή συμπράξεις αυτών, ανεξαρτήτως νομικής μορφής, που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελληνική Επικράτεια. 

Η υλοποίηση των επενδύσεων θα γίνεται σε δύο διακριτές φάσεις,

1η Φάση: Υποστήριξη της Έρευνας, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης των νέων προϊόντων/ υπηρεσιών (R&D Stage)

2η Φάση: Υποστήριξη της Εμπορικής διάθεσης των νέων προϊόντων/ υπηρεσιών (Commercialization Stage)

Τα υποβαλλόμενα επενδυτικά σχέδια μπορούν είτε να καλύπτουν και τις δύο Φάσεις είτε να αφορούν αποκλειστικά στη 2η Φάση. Δεν επιτρέπεται υποβολή πρότασης που να αφορά μόνο στην 1η Φάση. 

Θα χρηματοδοτηθούν δύο κατηγορίες επενδύσεων, με βάση το ύψος τους:

Κατηγορία I: από 300.000€ έως 5.000.000€

Κατηγορία II: από 5.000.000€ έως 20.000.000€

Η Δημόσια Χρηματοδότηση δύναται να είναι έως 80%, αναλόγως του μεγέθους της επιχείρησης, της Περιφέρειας της Επένδυσης, του είδους της δαπάνης και της Φάσης η οποία υλοποιείται.

Λήξη Προθεσμίας Υποβολής: Α’ Κύκλος  8 Ιουνίου 2012

ISOLUTION, διαθέτοντας ένα απόλυτα εξειδικευμένο σύνολο στελεχών και συνεργατών, αναλαμβάνει την υποστήριξη για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα “ICT4Growth”

Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας.

Οδηγός Δράσης προγράμματος: https://ict4growth.ktpae.gr/images/ICT4Growth_odigos.pdf