Isolution

29 - 09 - 2017

Μετακίνηση αγαθών με πρότυπα ISO

container-ship-port-6274873Η μετακίνηση αγαθών μεταξύ του σημείου προέλευσης και του σημείου κατανάλωσης απαιτεί τη συνεργασία πολλών φορέων και ακόμη περισσότερων μηχανημάτων.

“Σύνδεση πλοίων, λιμένων και ανθρώπων” είναι το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Ναυτιλίας – που γιορτάστηκε στις 28 Σεπτεμβρίου από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό – το οποίο θέμα επικεντρώνεται στους πολλούς παράγοντες που εμπλέκονται με τη ναυτιλία και τα logistics.

Τα πρότυπα ISO συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία της ναυτιλιακής βιομηχανίας και θα τα βρείτε σε κάθε στάδιο της αλυσίδας εφοδιασμού. Πάρτε, για παράδειγμα, την τεχνική επιτροπή ISO / TC 104, εμπορευματοκιβώτια, η οποία παρέχει προδιαγραφές για σχεδόν κάθε πτυχή που σχετίζεται με τα εμπορευματοκιβώτια, από διαστάσεις έως χειρισμό και ορολογία.

Το ISO έχει επίσης ειδική επιτροπή για πλοία και ναυτική τεχνολογία. Το έργο του ISO / TC 8 καλύπτει τις διαφορετικές ανάγκες της βιομηχανίας, από την περιβαλλοντική διαχείριση έως την ασφάλεια της εφοδιαστικής αλυσίδας με την έξυπνη ναυτιλία. Με αυτόν τον τρόπο, τα πρότυπα ISO βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της δημιουργίας καινοτομιών στα logistics. Η επιτροπή συνεργάζεται στενά με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) για να διασφαλίσει ότι τα πρότυπα του τηρούν και συμβάλλουν στην τήρηση των κανονισμών του ΙΜΟ.

Τα πρότυπα ISO συμβάλλουν επίσης στη σύνδεση των λιμανιών με τους κόμβους των σιδηροδρόμων, τα αεροπορικά φορτία και τη χερσαία διανομή, προσφέροντας μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στον τρόπο με τον οποίο μετακινούνται τα αγαθά. Επειδή τα πρότυπα ISO αποτελούν ισχυρό εργαλείο για τη διασφάλιση της συνεργασίας και της αποτελεσματικότητας σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, συμβάλλουν σημαντικά στη σύνδεση των πλοίων, των λιμένων και των ανθρώπων.

[Πηγή: iso.org]