Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων αξιολόγησε την ασφάλεια των γλυκοζιτών στεβιόλης, που εκχυλίζονται από τα φύλλα του φυτού Stevia rebaudiana Bertoni (Στέβια), ως γλυκαντικού και διατύπωσε τη γνώμη της στις 10 Μαρτίου 2010. Η «Αρχή» καθόρισε ως αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη (ΑΗΠ) για τους γλυκοζίτες στεβιόλης τα 4 mg/kg σωματικού βάρους, εκφραζόμενη ως ισοδύναμα στεβιόλης. Σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις για την έκθεση στους γλυκοζίτες στεβιόλης τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών, είναι πιθανό αυτή η ΑΗΠ να ξεπεραστεί στα μέγιστα προτεινόμενα επίπεδα χρήσης.
Με τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1131/2011 της επιτροπής καθορίζονται τα επιτρέπομενα όρια συγκεντρώσεων
Γλυκοζιτών στεβιόλης (Ε190) στα τρόφιμα.
Περισσότερα: https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2011:295:0205:0211:EL:PDF