Isolution

29 - 05 - 2015

Διευκρινήσεις σχετικά με παραπλανητικές ενέργειες προσέλκυσης στα προγράμματα εκπαίδευσης του ΕΦΕΤ του προσωπικού των επιχειρήσεων των τροφίμων

food-employees-660Σε συνέχεια μεγάλου αριθμού καταγγελιών, οι οποίες υποβάλλονται στον ΕΦΕΤ και αφορούν ενέργειες παραπληροφόρησης που χρησιμοποιούνται ως μέσο προσέλκυσης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους για εκπαίδευση ή κατάρτιση στα προγράμματα εκπαίδευσης του προσωπικού των επιχειρήσεων των τροφίμων, ο ΕΦΕΤ διευκρινίζει ότι:

1. Η υλοποίηση των προγραμμάτων εκπαίδευσης του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων πραγματοποιείται από φορείς στους οποίους έχει χορηγηθεί η σχετική έγκριση από τον ΕΦΕΤ στο πλαίσιο εφαρμογής της εν λόγω απόφασης.

2. Η έγκριση αφορά κάθε φορά στη διεξαγωγή συγκεκριμένου προγράμματος το οποίο φέρει μοναδιαίο αριθμητικό κωδικό και σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει οποιαδήποτε άλλου είδους έγκριση, συνεργασία, εξουσιοδότηση ή εκπροσώπηση του ΕΦΕΤ.

3. Ο επικαιροποιημένος πίνακας των εγκεκριμένων, από τον ΕΦΕΤ, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των φορέων υλοποίησης στους οποίους έχουν ανατεθεί βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο: https://www.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/enterprises/education

4. Η χορήγηση του Πιστοποιητικού παρακολούθησης πραγματοποιείται μετά από την επιτυχή συμμετοχή των εκπαιδευθέντων σε εξετάσεις που διοργανώνονται από τον ΕΦΕΤ.

5. Στο εξής ο ΕΦΕΤ θα αποκλείει από τη συμμετοχή τους σε νέα προγράμματα τους φορείς για τους οποίους θα διαπιστώνεται ότι χρησιμοποιούν ψευδείς ή παραπλανητικούς ισχυρισμούς (πχ ότι «εκπροσωπούν» ή «συνεργάζονται» με τον ΕΦΕΤ, ότι εκδίδουν πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις παρακολούθησης του ΕΦΕΤ ή ότι κατέχουν αποκλειστικότητα στην εκτέλεση των εν λόγω προγραμμάτων εκπαίδευσης) καθώς και τους φορείς οι οποίοι αναπαράγουν ή/και χρησιμοποιούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το λογότυπο του ΕΦΕΤ.

[Πηγή: https://portal.efet.gr/]