Σύμφωνα με το ΦΕΚ 2044/Β/22.8.2013, τα σημεία εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ) είναι υποχρεωμένα να αναγράφουν στους τιμοκαταλόγους τους όταν διαθέτουν κρασί σε καράφα, την χώρα προέλευσης και τον παραγωγό. Οι σχετικές διατάξεις αναφέρονται στο άρθρο 91 της Απόφασης με αριθμό Α2 -861 με τίτλο: Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η ΚΕΟΣΟΕ στην ίδια απόφαση και στο άρθρο 95 παράγραφος 2, δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή εφόσον το ζητήσει να γίνεται παρουσία του, η μετάγγιση της ποσότητας οίνου που παρήγγειλε, ώστε να μπορεί να διαβάσει την επισήμανση της συγκεκριμένης συσκευασίας και συνεπώς (σσ. ΚΕΟΣΟΕ) να ταυτοποιήσει το προϊόν σε σχέση με αυτό που αναγράφεται στον τιμοκατάλογο.