Έπειτα από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε μεγάλο αριθμό δειγμάτων τροφίμων φυτικής παραγωγής (καρότα, πατάτες, κρεμμύδια) στις περιοχές Βοιωτίας, Εύβοιας, Κρήτης, Αν. Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου, προέκυψε ότι τα προσδιοριζόμενα επίπεδα βαρέων μετάλλων στα τρόφιμα που εξετάστηκαν είναι ασφαλή για τους καταναλωτές. Ακόμη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, διαπιστώθηκε απουσία εξασθενούς χρωμίου στα συγκεκριμένα τρόφιμα.
Περισσότερες πληροφορίες.
15 - 02 - 2012