Συμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, το πρώτο τετράμηνο του 2013 επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις τροφίμων πρόστιμα συνολικού ύψους 919.500€.
Τα πρόστιμα αφορούν παραβάσεις επιχειρήσεων τροφίμων:
- για κατοχή και διάθεση μη ασφαλών- ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων, μη κανονικών τροφίμων, νοθευμένων τροφίμων, τροφίμων μη συμμορφούμενων στις προδιαγραφές της νομοθεσίας περί καταλληλότητας και κανονικότητας
- για παραλάνηση του καταναλωτή, έλλειψη άδειας λειτουργίας ή τροποποίηση των όρων λειτουργίας της επιχείρησης, ανεπαρκές επιπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού, έλλειψη βιβλιαρίων υγείας εργαζομένων, μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.